Receptek

Karácsonyi trüffel (40 db-hoz)

Hozzávalók
  • 10 dkg tejszín
  • 15 dkg tejcsokoládé
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanálnyi méz
  • 2 teáskanálnyi fűszerkeverék (fahéj, szegfűszeg, gyömbér, kardamom keveréke:)
  • 3 dkg kandírozott narancs
  • 3 dkg dió
  • 3 dkg aszalt szilva

A csokoládét apró darabokra törjük és vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk. Ha a mikróban olvasztjuk mindenképpen műanyag edényt használjunk és vigyázzunk nehogy megégjen így 20-30 másodpercenként vegyük ki és kevergessük meg. A tejszínt felforraljuk amézzel kicsit hagyjuk hűlni majd az olvadt csokira öntjük és jól elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, diót narancsot szilvát és egy éjszakán át lefedve hagyjuk pihenni amasszát. Nem kell hűtőbe tenni, mert akkor beton lesz:)
Másnap kis golyókat formálunk belőle és dermesztjük a hűtőben kb 15-20 percet. Közben csokoládét olvasztunk és kimártjuk a csokikat. Többféleképpen díszíthetjük. Bevonhatjuk fehér csokival is mert igen látványos a fehér külső belsejében a sötét töltelék, vagy jó minőségű cukrozatlan kakaóban is meghempergethetjük. Az én kedvencem a fahéjas porcukor:)