Aki eddig úgy gondolta kihagyja a Food Street Show-t ne tegye! Ezzel a kis finomsággal készülök, a többiek kínálatáról nem is beszélve! :) Mennyei falatokkal várunk mindenkit!
Piskóta
Hozzávalók
3 tojás
15 dkg cukor
15 dkg vaj
15 dkg liszt
½ csomag (6g) sütőpor
9 dkg reszelt sütőtök
ElkészítésEgy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelek, a sütőt 200 fokra
légkeveréses üzemmódban előmelegítem. A cukor felét kihabosítom a
vajjal, majd egyesével hozzáadom a tojások sárgáját és tovább habosítom.
Ezután beleszitálom a sütőporos lisztet, elkeverem, majd a végén kis
adagokban a keményre vert cukros tojásfehérjét. A formába egyenletesen
beleöntöm és 15-20 percig sütöm , tűpróbával ellenőrizzük! Tökpüré és burkolókrém Hozzávalók
25 dkg sült tök
2 evőkanál (30 g méz)
ElkészítésA burkolókrémhez 7,5 dkg tökpürét és 15 dkg fehércsokoládét simára
keverünk, majd a végén hozzáadunk 1,5 dkg vajat. Ha kihűlt habverővel
picit kihabosítjuk. A bonbonokhoz 2,5 dkg pürét teszünk félre. Pár
percig forralom, elfőzöm a levét, majd félretesszük hűlni. Csokoládékrém Hozzávalók
30 dkg tejcsokoládé
10 dkg 70 %-os étcsokoládé
20 dkg 30% zsírtartalmú tejszín
1 kis teáskanál szerecsendió
2 db tonkabab reszelve
ElkészítésA tejszínt felforralom a fűszerekkel, majd az apró csokidarabkákra
öntöm. Kicsit hagyom, hogy elolvadjanak, majd habverővel simára keverem. ÖsszeállításA piskótalapot kettévágjuk. Az első lapot visszahelyezzük a formába,
és megkenjük a mézes tökpürével. Ezután ráöntjük a langyosra hűlt
tonkababos csokoládékrémet, majd ráhelyezzük a második piskótalapot. A
hűtőbe tesszük és 2 órán át pihentetjük.
Pihentetés után a burkolókrémmel körbekenjük, végül tetszés szerint
díszítjük. Én ropogós ostyatörettel paníroztam. Sütőtökpürés-tonkababos krémbonbon Hozzávalók (16 db-hoz)
22 dkg étcsokoládé a hüvelyhez
a félretett 2,5 dkg sütőtökpüré
Töltelékhez
7 dkg tejcsokoládé
7 dkg 30 %-os habtejszín
tonkabab ízlés szerint
ElkészítésA töltelékhez a torta csokoládékrém készítéséhez hasonlóképpen járunk
el. A trüffelhüvelyekhez csokoládét felolvasztjuk, temperáljuk, majd a
polikarbonát/szilikon formánkat teletöltjük csokoládéval. Alaposan a
munkalaphoz ütögetjük, hogy távozzanak belőle a levegőbuborékok, majd
megfordítjuk és kifolyatjuk belőle a felesleges csokoládét, spakli
segítségével a formáról is lehúzzuk a felesleget. Sütőpapírra fektetjük
és pár percre a hűtőbe tesszük. Ezután mindegyik kis bonbon csúcsába egy
kisujjnyi tökpürét nyomunk, a többi részt pedig a tonkababos
csokikrémmel töltjük ki, de csak a bonbonforma ¾-éig, hogy a talpnak is
maradjon hely. Ha megtöltöttük a kis csokoládéhüvelyeket, 1-2 órán át
hagyjuk megbőrösödni, majd temperált csokival lezárjuk a bonbonokat.
A torta remekül hangzik, ha esetleg félretennél nekem egy szeletet szombaton, mert félek, hogy mire odajutok (én 4-8ig leszek) mér nem lesz, és az olyan istenien hangzik, hogy vétek lenne kihagyni. Köszi szépen, Vera
A torta remekül hangzik, ha esetleg félretennél nekem egy szeletet szombaton, mert félek, hogy mire odajutok (én 4-8ig leszek) mér nem lesz, és az olyan istenien hangzik, hogy vétek lenne kihagyni. Köszi szépen, Vera
VálaszTörlés