2012. november 22., csütörtök

Tonkabab, Sütőtök, STREED FOOD !

 Aki eddig úgy gondolta kihagyja a Food Street Show-t ne tegye! Ezzel a kis finomsággal készülök, a többiek kínálatáról nem is beszélve! :) Mennyei falatokkal várunk mindenkit!



 Piskóta

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • ½ csomag (6g) sütőpor
  • 9 dkg reszelt sütőtök
Elkészítés Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelek, a sütőt 200 fokra légkeveréses üzemmódban előmelegítem. A cukor felét kihabosítom a vajjal, majd egyesével hozzáadom a tojások sárgáját és tovább habosítom. Ezután beleszitálom a sütőporos lisztet, elkeverem, majd a végén kis adagokban a keményre vert cukros tojásfehérjét. A formába egyenletesen beleöntöm és 15-20 percig sütöm , tűpróbával ellenőrizzük!
Tökpüré és burkolókrém

Hozzávalók
  • 25 dkg sült tök
  • 2 evőkanál (30 g méz)
Elkészítés A burkolókrémhez 7,5 dkg tökpürét és 15 dkg fehércsokoládét simára keverünk, majd a végén hozzáadunk 1,5 dkg vajat. Ha kihűlt habverővel picit kihabosítjuk. A bonbonokhoz 2,5 dkg pürét teszünk félre. Pár percig forralom, elfőzöm a levét, majd félretesszük hűlni.
Csokoládékrém

Hozzávalók
  • 30 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg 70 %-os étcsokoládé
  • 20 dkg 30% zsírtartalmú tejszín
  • 1 kis teáskanál szerecsendió
  • 2 db tonkabab reszelve
Elkészítés A tejszínt felforralom a fűszerekkel, majd az apró csokidarabkákra öntöm. Kicsit hagyom, hogy elolvadjanak, majd habverővel simára keverem.
Összeállítás A piskótalapot kettévágjuk. Az első lapot visszahelyezzük a formába, és megkenjük a mézes tökpürével. Ezután ráöntjük a langyosra hűlt tonkababos csokoládékrémet, majd ráhelyezzük a második piskótalapot. A hűtőbe tesszük és 2 órán át pihentetjük. Pihentetés után a burkolókrémmel körbekenjük, végül tetszés szerint díszítjük. Én ropogós ostyatörettel paníroztam.
Sütőtökpürés-tonkababos krémbonbon
Hozzávalók
(16 db-hoz)
  • 22 dkg étcsokoládé a hüvelyhez
  • a félretett 2,5 dkg sütőtökpüré
Töltelékhez
  • 7 dkg tejcsokoládé
  • 7 dkg 30 %-os habtejszín
  • tonkabab ízlés szerint
Elkészítés A töltelékhez a torta csokoládékrém készítéséhez hasonlóképpen járunk el. A trüffelhüvelyekhez csokoládét felolvasztjuk, temperáljuk, majd a polikarbonát/szilikon formánkat teletöltjük csokoládéval. Alaposan a munkalaphoz ütögetjük, hogy távozzanak belőle a levegőbuborékok, majd megfordítjuk és kifolyatjuk belőle a felesleges csokoládét, spakli segítségével a formáról is lehúzzuk a felesleget. Sütőpapírra fektetjük és pár percre a hűtőbe tesszük. Ezután mindegyik kis bonbon csúcsába egy kisujjnyi tökpürét nyomunk, a többi részt pedig a tonkababos csokikrémmel töltjük ki, de csak a bonbonforma ¾-éig, hogy a talpnak is maradjon hely. Ha megtöltöttük a kis csokoládéhüvelyeket, 1-2 órán át hagyjuk megbőrösödni, majd temperált csokival lezárjuk a bonbonokat.

1 megjegyzés:

  1. A torta remekül hangzik, ha esetleg félretennél nekem egy szeletet szombaton, mert félek, hogy mire odajutok (én 4-8ig leszek) mér nem lesz, és az olyan istenien hangzik, hogy vétek lenne kihagyni. Köszi szépen, Vera

    VálaszTörlés